Image from University of Queensland

University of Queensland

St Lucia, Brisbane, 4001, Australië

Universiteit, Brisbane, Australië

Beoordelingen Overzicht/info Kaart
Beoordeling algemeen

4.1

EdcuationStars StarsEdcuationStars StarsEdcuationStars StarsEdcuationStars StarsEducationStars Stars

1434 Waarderingen

Ik wil deze school waarderen!

Beoordelingen en recensies wereldwijd

# Oorsprong # beoordelingen gemiddelde
1 bachelors portal 39 4.50
2 college dunia 25 4.10
3 facebook 693 3.80
4 google reviews 677 4.40
Totaal 1434 4.11

Universiteit van Queensland, Brisbane, Queensland, Australië


Logo from institution

De Universiteit van Queensland is een openbare onderzoeksuniversiteit die voornamelijk gevestigd is in Brisbane, de hoofdstad van de Australische staat Queensland. Opgericht in 1909 door het staatsparlement, wordt UQ geklasseerd als een van de zes zandsteenuniversiteiten, een informele aanduiding van de oudste universiteit in elke staat.

UQ staat in de top 50 zoals gemeten door de Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities. De universiteit staat ook op 46 van de QS World University Rankings, 42 van de US News Best Global Universities Rankings, 66 van de Times Higher Education World University Rankings en 54 van de Academic Rankings van World Universities.

De Universiteit van Queensland (UQ) is een van de belangrijkste onderzoeks- en onderwijsinstellingen van Australië. Wij streven naar uitmuntendheid door het creëren, behouden, overdragen en toepassen van kennis. Meer dan een eeuw lang hebben we met uitstekende mensen opgeleid en gewerkt aan het leveren van kennisleiderschap voor een betere wereld.

Gelegen op 114 hectare aan de rivier de Brisbane, is de belangrijkste campus van het UQ een levendige mix van majestueuze zandstenen gebouwen en hedendaagse architectuur, aangelegde tuinen en meren.

Uitwaaierend vanaf het op de erfgoedlijst geplaatste Great Court vindt u moderne onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten, waaronder laboratoria, collegezalen en de grootste onderzoeksbibliotheek van Queensland. Het uitgestrekte terrein is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan sportfaciliteiten, musea, cafés en de beroemde Jacaranda-bomen.

De campus St Lucia ligt op slechts zeven kilometer van het stadscentrum van Brisbane, waardoor het een aantrekkelijke plek is om te studeren, te werken of te bezoeken.

Gatton, de landelijke campus van het UQ, ligt in de Lockyer Vallei, 87 kilometer ten westen van het stadscentrum van Brisbane, en halverwege tussen Ipswich en Toowoomba.

Op deze uitgestrekte campus, die dateert uit 1897, vind je onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten in de landbouw-, milieu- en veterinaire wetenschappen. Het is ook een werkende boerderij, met meer dan 1000 hectare aan zuivel-, varkens-, gewas- en weide-eenheden, evenals naoogstvoorzieningen en kassen. De faciliteiten van Gatton bevinden zich tegen een achtergrond van boerderijen, sportvoorzieningen en gemeenschappelijke fruit- en groentetuinen.

Herston is de kerncampus van UQ voor klinisch gezondheidsonderwijs en -onderzoek.

Herston ligt op slechts enkele minuten van het CBD van Brisbane en is de thuisbasis van de scholen voor Geneeskunde en Volksgezondheid van het UQ, het UQ Centrum voor Klinisch Onderzoek, het Centrum voor Mondgezondheid en de onderzoeksactiviteiten van de School of Nursing and Midwifery.

UQ Herston deelt de lokalen met het Royal Brisbane and Women's Hospital en het QIMR Berghofer Medical Research Institute, waardoor studenten en bezoekers zich kunnen verwennen met vooraanstaande gezondheidsonderzoekers, academici en professionals.

University of Queensland , Brisbane, Australië

St Lucia, 4001 Brisbane, Australië